Jenni Davidssons blogg

Vardags funderingar, tips, dagbok, tankar.

Längtar

Publicerad 2016-10-26 19:40:00 i Allmänt,

Just nu ligger jag och längtar till julen, Råå julmarknad, julskyltningen i Helsingborg, första advent, lussevaka, julklapps inslagning, julbak, julpyntade.
För tre månader sedan(känns som tre veckor) så firade jag och kajsa jul-i-juli, då hade jag ingen jullängtan alls. Nu när det börjar bli kallt, grått och trist tänker jag bara på det.

Tyvärr har man ju ingen julkänsla som man hade som liten på det sättet. Jag frågade min kära pappa om det förra året, om han har någon julkänsla, han svarade att det försvann med åldern. Men sa också att "när man sen fick barn kom den tillbaka lite, för att barnen var så förväntansfulla och man gjorde allt för dem. Hela biten med att se deras uttryck när de öppnade sina julklappar var guld värd."
Tyckte det var väldigt gulligt sagt av min pappa som inte brukar dela med sig så mycket utav sina känslor.

Jag har än så länge bara lyssnat på tre jullåtar sen i juli, Fairytale Of New York(den enda jag tillåter mig själv att lyssna på året om egentligen). Sen nu precis blev jag sugen på att höra, Let It Snow. Och för en vecka sedan ville jag höra Merry Christmas Everyone.
Längtar såå mycket, ända sorgliga är att man inte ha en partner att dela sakerna med, som julskyltning, julpynt, julklappar, retas med Jenni för att hon gillar julen så mycket(men egentligen tycker om det med henne - önsketänkande).
Men julen handlar inte om kärlek till en partner, den ska handla om att vara med familjen och kärleken man delar där såklart, det är något jag är medveten om varje år och ska försöka att ta in i år också. 

 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela