Jenni Davidssons blogg

Vardags funderingar, tips, dagbok, tankar.

Jag blir så...

Publicerad 2017-02-28 02:31:29 i Allmänt,

Har betalat till A-kassan i snart 3 år, varje månad. Jag har arbetat på Biltema i ett år, och jag har alltid sett till att jag låg på över 50 timmar i månaden, om jag så skulle ta massa 4 timmars pass eller gå till jobb sjuk. 

Från februari till december gjorde jag detta. Nu har A-kassan gett mig avslag på min ansökan, för att tydligen räcker det inte med minst 50 h i månaden i 6 sammanhängande månader, som jag så tydligt läst det innan. Utan det ska även vara minst 480 timmar dessa 6 månaderna. Och jag uppnår 460. 20 h saknas. 
20 jävla timmar. 
Det var oerhört längesedan jag grät hysteriskt i bilen. Det var ännu mer längesedan som jag skrek så högt och panikartat. 
Ska jag nu leva på 3000 kr i månaden som är det man får i aktivitetsstöd, trots att jag tyckt att jag följt alla regler och lagar, ja då kommer inte jag klara mig. Hyra till pappa 1000, bensin 700( även om jag köper busskort istället blir det 500) a-kassa och Seko räkning 225, folksam var tredje månad 250 ca, mobil 245, tandläkaren 70. Sen blir det till att avsluta Netflix och så kanske jag har råd sen med något packe cigg(för det blir mina nöjespengar) 

Det var längesedan jag mådde så fruktansvärt dåligt som jag mår just nu. Längesedan jag var såhär arg. 
Hur fan kan detta vara okej?!

OVER AND OUT! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela